Dakraam plaatsen

In dit artikel ontdek je wat de kosten zijn voor het laten plaatsen van verschillende soorten dakramen.

Dakraam meisjeskamer

Geen tijd of zin om een heel artikel te lezen en wil je gewoon een prijs voor het laten plaatsen van een dakraam hebben?

We snappen dat je tijd kostbaar is. Vul daarom simpelweg je gegevens in het offerte aanvraagformulier. Wij gaan dan op zoek naar de beste aanbiedingen voor een dakraam in jouw situatie.

Binnen 48 uur ontvang je maximaal 6 offertes voor het plaatsen van een dakraam. Dit is overigens kosteloos en geheel vrijblijvend. Het verplicht je niets en je zit nergens aan vast.

Maak meer van je zolder

Met een dakraam maak je meer van je zolder. Door licht binnen te laten, kun je je donkere zolderruimte, die anders vaak alleen geschikt is voor de opslag van spullen, in één klap omtoveren in een extra kamer.

En kies je voor een dakraam dat je kunt openen, dan laat je ook meer frisse lucht je huis binnen. Immers, een zolder is vaak een wat muffe en stoffige ruimte in je huis. Met een dakraam is dat verleden tijd. Dus ook voor de ventilatie van je woning doen dakramen wonderen.

Met een dakraam creëer je echter geen (of nauwelijks) extra ruimte. Wil je meer ruimte op je zolder dan kan je misschien beter een dakkapel nemen. Hiermee creëer je niet alleen extra licht maar ook extra ruimte. Een dakkapel is wel duurder dan een dakraam maar hoeft ook weer niet heel veel te kosten als je dakkapel prijzen vergelijkt. Je kan daarmee wel 43,5% op je dakkapel kosten besparen.

Je zolder kan je omtoveren tot een volwaardige woonruimte door de vlizotrap te vervangen voor een vaste houten trap.

Dakraam kosten zo weer terugverdiend

Met een dakraam op je zolder creëer je bijvoorbeeld een slaapkamer voor je kind of een werkkamer voor jezelf. Op die manier wordt het gebruiksoppervlak van je huis aanzienlijk vergroot, waardoor ook de waarde van je huis zal stijgen. Het is dus een investering die je heel gemakkelijk terugverdient.

Denk jij erover na om je zolderruimte van een of meerdere dakramen te voorzien? Dan wil je natuurlijk graag weten wat daar allemaal bij komt kijken en vooral ook wat het je gaat kosten. In dit artikel lees je alle relevante informatie die je nodig hebt.

Dakraam kosten hangt van veel dingen af

De prijs van een dakraam kan sterk variëren. Wat een dakraam je precies zal gaan kosten, hangt onder andere af van het materiaal van de kozijnen, het soort glas en natuurlijk de afmetingen van het raam.

Daarnaast zijn er meerdere fabrikanten van dakramen, die allemaal verschillende prijzen voor hun producten hanteren. We zetten ze even kort op een rijtje, om een eerste indruk te geven van de te verwachten kosten.

Verschillende fabrikanten

Rooflite is een fabrikant die voordelige dakramen levert, dus ook met een klein budget kun je bij hen terecht. Ze hebben al dakramen met een prijs tussen de 150 en 300 euro.

Luxtra is ook een zeer betaalbaar merk. Toch is de kwaliteit die ze leveren te vergelijken met die van marktleider Velux. Je kunt bijvoorbeeld al een Luxtra tuimelraam kopen voor 140 tot 250 euro.

Ventiview heeft dakramen van een uitstekende kwaliteit voor een iets hogere prijs. Vanaf 230 à 310 euro heb je bij hen een heel goed dakraam.

Fakro levert kwalitatief zeer goede dakramen voor een zeer scherpe prijs. Al vanaf 160 tot 230 euro heb je bij hen een standaard dakraam, dat in kwaliteit niet onder doet voor een Velux dakraam.

Velux dakramen

En dan natuurlijk de bekendste leverancier van dakramen: Velux. Zij zijn al 60 jaar actief en al sinds jaar en dag marktleider op het gebied van dakramen. Ze hebben het tuimelraam ontworpen. Velux staat voor absolute topkwaliteit. Met een prijs vanaf 350 euro zijn ze weliswaar duurder dan de concurrentie, maar voor die prijs krijg je ook uitstekende garantievoorwaarden op alle producten en diensten.

Dakraam laten plaatsen door een erkende vakman

Dakraam babykamer

Wanneer je wilt dat de klus snel en vakkundig wordt geklaard, kun je het beter niet zelf gaan proberen, maar uitbesteden aan een erkende vakman. Een dakraam plaatsen is namelijk een lastige klus en het is erg belangrijk dat het goed gedaan wordt.

Als de afwerking namelijk niet op orde is en er kleine kieren zijn, krijg je al direct last van lekkages en kan er bovendien veel warmte verloren gaan. Dat gaat je veel geld kosten aan de hogere stookkosten. Het is dan ook verstandig om wat meer geld uit te geven voor de zekerheid dat het karwei grondig gedaan wordt.

Bovendien is snelheid ook erg belangrijk, want je zit tijdens het proces natuurlijk wel met een gat in je dak. Verder kun je in geval van problemen of mankementen dan ook altijd terugvallen op de garantie die een goede vakman je zal geven.

Dakraam plaatsen kosten

Ook de prijzen die de verschillende bedrijven rekenen voor het inbouwen van een dakraam, kunnen sterk uiteenlopen. Daarom kun je op deze website offertes van meerdere bedrijven aanvragen. Door goed te vergelijken kun je al het nodige geld besparen.

Wanneer je besloten hebt om een dakraam te laten plaatsen, kun je kiezen uit verschillende opties. Om te beginnen heb je het standaard dakraam. Dit is een raam met vaste afmetingen van 114 bij 118 centimeter. Kies je hiervoor, dan kun je rekenen op een aanschafprijs van rond de 400 euro. Dit is nog wel exclusief het plaatsen van het raam en btw.

Beter een paar kleinere ramen dan één grote

Natuurlijk zijn er ook heel veel andere afmetingen beschikbaar. Hou er wel rekening mee dat hoe groter het raam is, dat je kiest, hoe hoger ook de kosten zullen zijn. En als je kiest voor hele grote ramen, dan zal in veel gevallen de constructie van het dak moeten worden aangepast.

Dat is een grote en lastige klus, die alleen een specialist kan uitvoeren. Dat kan flink in de papieren gaan lopen. Het is dan ook vaak een beter idee om meerdere kleinere dakramen te laten plaatsen in plaats van één grote. Op die manier krijg je minstens net zoveel licht binnen op je zolder en het is een stuk voordeliger.

Besparen op je stookkosten met isolatieglas

Wil je extra opties, dan betaal je ook meer. Voor een raam dat kan kantelen en ook nog voorzien is van extra isolerend glas, bijvoorbeeld HR++ of HR+++ glas, moet je rekenen op een bedrag tussen de 1.000 en 1.500 euro per raam.

Ondanks de hogere dubbel glas prijzen, is het wel aan te bevelen om voor goed isolatieglas te gaan. Juist via het dak gaat heel veel warmte je huis uit. Wanneer je je zolder goed isoleert, verdien je de kosten daarvan terug door de lagere stookkosten. Dat geldt dus uiteraard ook voor de ramen op je zolder.

En wanneer je minder hoeft te stoken, stoot je ook nog eens aanzienlijk minder CO2 uit, wat ook een stuk beter is voor het milieu.

De afwerking van je dakraam

Natuurlijk wil je ook dat je dakraam fraai wordt afgewerkt. Als materiaal voor de kozijnen kun je kiezen uit hout en kunststof. Hout heeft natuurlijk een mooie warme en natuurlijke uitstraling. Hou er wel rekening mee dat hout ook meer onderhoud nodig heeft.

Als je helemaal geen omkijken wilt hebben naar de afwerking van je dakramen, dan is het verstandig om te kiezen voor kunststof. Je krijgt dan kozijnen van wit polyurethaan. Polyurethaan heeft bovendien als voordeel ten opzichte van hout, dat het beter isoleert en een langere levensduur heeft.

Reken voor een nette afwerking van je dakraam op een prijs tussen de 400 en 500 euro.

Dakraam het beste zo hoog mogelijk plaatsen

Een dakraam komt het beste tot zijn recht als het zo hoog mogelijk in het dak wordt geplaatst. Dan laat het namelijk het meeste licht door. Maar je wilt je dakraam natuurlijk ook benutten om frisse lucht binnen te laten. Je moet het dus wel gemakkelijk open en dicht kunnen doen. Dat kan lastig zijn als het heel hoog in het dak zit. Er zijn daarom verschillende manieren om je dakraam te bedienen.

Handmatige of elektrische bediening

De eenvoudigste bediening is de handmatige. Bij een hoger geplaatst dakraam kun je daarbij gebruik maken van koordbediening of van een bedieningsstang of stok. Hiermee kun je het raam eenvoudig openen en sluiten.

Wanneer het dakraam nog geplaatst moet worden kun je ook nog kiezen voor elektrische bediening. Hierbij open en sluit je het raam met een schakelaar. Je kunt zelfs nog kiezen voor hele luxe varianten met een regensensor of een afstandsbediening. Let wel op dat een elektrische bediening achteraf lastig in te bouwen is. Denk hier dus van tevoren goed over na.

Je oude dakraam vervangen

Er kunnen verschillende redenen zijn om je oude dakraam te vervangen. Bijvoorbeeld omdat de houten betimmering of het raam zelf is aangetast door vocht. Hierdoor kunnen kieren zijn ontstaan, waardoor je isolatie niet meer in orde is en dat kost geld.

Het kan ook zijn dat je beter isolerend glas wilt om je stookkosten te drukken. Ook kan na verloop van tijd het glas wazig worden. Behalve dat je dan minder goed naar buiten kan kijken, laat het raam dan ook minder licht door. In dat geval zal je dus ook je raam moeten vervangen.

Dakraam vervangen: zelf doen of een vakman zoeken

Het vervangen van een dakraam is niet zo’n grote klus als het plaatsen van een geheel nieuw raam. Dat komt omdat bij het plaatsen van een nieuw raam er een gat in het dak gemaakt moet worden. Vaak moet dan ook de constructie van het dak worden aangepast.

Een dakraam vervangen is een stuk minder ingewikkeld dan het plaatsen van een nieuwe. Als je een handige doe-het-zelver bent, kun je het waarschijnlijk zelf. Maar ook hier geldt wel dat een vakman het sneller kan dan jij, wat betekent dat je minder lang met een opening in je dak en met rommel zit. En je krijgt vakwerk mét bijbehorende garantie.

Vraag dakraam offertes aan

Een dakraam laten plaatsen is een interessante investering in je huis. Je krijgt er extra licht, ventilatie en leefruimte door en het verhoogt direct de waarde van je woning. En de kosten vallen op zich heel erg mee.

Toch is het natuurlijk altijd slim om op de kosten te besparen. Dat kan door hieronder het aanvraagformulier in te vullen. Hier zijn geen kosten aan verbonden en het is geheel vrijblijvend.

Het invullen van het aanvraagformulier kost je maar een minuutje. Binnen twee dagen krijg je zes offertes van bedrijven bij jou in de buurt welke je de beste aanbieding kunnen doen. Vergelijk en bespaar tot wel 40 procent op de kosten. Dat is snel verdiend!

2 gedachten over “Dakraam plaatsen

  • 17 februari 2016 om 11:13
    Permalink

    We hadden een jaar geleden al een offerte aangevraagd bij iemand die ik via via kende. Daarna waren onze plannen voor een dakraam weer in de ijskast gegaan. Te duur. In december via deze site offertes aangevraagd om te kijken of dat wat uit zou maken in prijs. Ik ontving 6 offertes, 4 waren goedkoper dan de offerte die we al hadden. En twee offertes waren duurder. 1 offerte sprong er echt uit, die was echt aanzienlijk goedkoper dan alle anderen en de prijs die zij vroegen was binnen ons budget. Wat navraag gedaan over het bedrijf achter de offerte en dat leek allemaal wel oke. Deze week hebben ze het dakraam geplaatst en ik moet zeggen naar volle tevredenheid. Peter – Den Haag

  • 30 november 2017 om 15:47
    Permalink

    Graag een offerte voor het vervangen van een lekkend oud (+/- 30 jaar) dakraam voor een dakraam van 55×78. Hout of PVC. Raam moet alleen voor daglicht zorgen, verder niks.
    Bvd

Reacties zijn gesloten.